dimecres, 30 d’abril del 2008

video infantil "Capelito i les abelles"

Perque els infants comencin a aprendre que amb les abelles no es juga... i cal anar preparat!!






un altra video de dibuixos animats amb abelles


dilluns, 28 d’abril del 2008

UN EIXAM A CA MEVA!

Ha passat el que em pensava... l'eixam a comparegut!.
Ahir vaig posar un caixonet al corral de ca meva (vora el castell de Capdepera) amb brescat vell, estava segura que s'hi posarien abelles però mai hagués pensat que tan aviat. 
Quan preparava bastiments amb cera estampada no passava ni un minut i ja estava enrevoltada d'abelles, així que vaig decidir que els hi oferiria una "casa" a ca meva, avui es veu que han donat l'avís les "pecoreadores"de la troballa que feren ahir i crec que els hi ha agradat bastant; aquí teniu el video, doncs per sort he estat testimoni de la presa de possessió de la nova llar. Demà mateix quan comenci a esser fosc les duré a l'apiari,  supós que els hi agradarà la vida a fora vila, això esper!.


divendres, 25 d’abril del 2008

FLORA S'HERETAT

La lavanda del cap Vermell ja està ben florida i les abelles hi pasturen recol·lectant néctar i polen.

dimarts, 22 d’abril del 2008

VIDEO EIXAM

Aquest eixam el collirem el passat dissabte, és el que hi ha a la fotografia abaix.
No va costar gaire fer que les abelles entrassin dins el "caixó", però això sí molt de fum va fer falta, tanta sort que "el Golea" tirava a les totes!

dilluns, 21 d’abril del 2008

Els primers eixams



Aquest cap de setmana collirem els primers eixams d'aquesta primavera, aquestes abelles tenen molta eixamera, doncs a una li haviem llevat devers 30 capsetilles de reines !!!

dijous, 10 d’abril del 2008

SA PENYA DES "SEQUER"




Ahir varem pujar a sa penya i del sequer hi sortien abelles, ja veis allà ningú les hi envia però la natura és la natura i els hi agrada molt aquest forat a la roca, desde temps inmemorial hi ha hagut sequers per aquestes muntanyes, segur que els guerrers de son Favar ja hi pujaven a cercar mel.
Noltros enguany hem tingut moltes baixes de caixons (com molts d'apicultors de tot arreu, el famós síndrome del despoblament de caseres), i provarem a veure si es decideixen a entrar a un porta eixams que els hi hem colocat just davall l'entrada del sequer, dintre hi hem posat brescat vell, i una tira d'Apistan, ja que dins aquest forat mai s'hi ha posat res, hi viuen completament en un estat natural...però també pot esser un focus de malalties. 
Crec que serà díficil que es decideixin a entrar dins el caixonet, desde la penya dominen tot el panorama en un lloc tranquil i privilegiat i enguany amb unes estepes que són d'admirar.