diumenge, 31 de maig del 2009

ABELLES TREBALLANT LA FLOR DE ROMAGUER

Les nostres abelles de s'Heretat, treballant la flor de romaguer (rubus). Per fer una mel de primera, si a ca vostra els romaguers us fan "nosa" deixau de banda el ROUNDUP (no doneu a guanyar res al Monsanto);esquitxau-vos sa cabellera...








2 comentaris:

Joan Vicenç ha dit...

Els romeguers o batzers, tenen un lloc important dins l'hàbitat salvatge més urbà. La seva estructura en multitud de brots espinosos i envitricollats protegeixen una fauna desemparada.

Són l'avanguarda de l'establiment de la vegetació salvatge.

Les bardisses de partions i torrents en són el seu lloc. No tan sols deixen fer niu als busquerets, mel·leres, juies etc. sinó que permeten la germinació de llavors que han portat els ocells de gran diversitat d'arbusts i arbres.

Florits són visitats per les abelles que la pol·linitzen. Les mores són un bon complement alimentari, especialment si hom vol visitar el camp sense emportar-se de casa res per menjar.

Els batzers poden desaparèixer en un procés natural quan l'ombra dels arbres que han ajudat a fer germinar, els impedeix veure el sol. Llavors s'assequen i lentament perden les espines: han complert la seva funció i tenen feina a altres bandes.

Si hom vol eixermar un redol de batzers, és tota una experiència. Amb bones eines com una forca, una falç i una bona xapa forestal es pot tallar i arrabassar batzers per grossos que siguin. si hom vol emprar una màquina manual desbroçadora, cal emprar el disc més adequat per la feina, aquesta serà més ràpida i fins i tot més acurada, gairebé es poden fer dibuixos.

Després de segar cal arrabassar fons perquè no tornin sortir els brots. Aquests, els brots, quan surten tendres es poden menjar també.

Salut i enhorabona per aquest blog, té gràcia i futur a la meva vista.

Francesca ha dit...

Gràcies Joan, amic dels arbres...recer d'ocells, eixams,
bestioles...
I ara que ve el temps fort, no hi ha res millor que l'ombra d'una figuera per fer "s'horeta"
Salut!