Dissabte dia 9 de maig varem poder assistir a un taller de tast de mel organitzat per el PN de Llevant, a Artà.
Va ser tot un plaer poder coneixer personalment a Marzia Boi, botànica del Departament de Biologia de la UIB, col·laboradora de la revista especialitzada Vida Apicola i gran coneixedora de les mels de Mallorca; recentment a publicat un treball titulat Estudio de la flora melífera, Mieles y Producción polínica de Mallorca.
Ens va explicar de forma molt planera les principals característiques de la mel, propietats, i moltes més coses que cal tenir en compte alhora de triar aquest producte. Producte únic i caràcterístic de cada geografia.
Varem poder "jugar" a convertir-nos en un jurat d'una cata de mels de Mallorca i el resultat va ser del tot satisfactori, la mel "guanyadora" va esser una mel de garrover, mel tipicament característica de la nostra illa; d'això es tracta, conseguir productes locals de màxima qualitat.
Enhorabona i gràcies a na Marzia, esperam poder repetir una experiència com aquesta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada